توضیحات
مقدمه
دسته بندی نواع حافظه
به طور کلی حافظه ها را می توان به دو دسته حافظه های موقت یا فرار (volatile) و حافظه های دائمی یا غیر فرار (nonvolatile) تقسیم بندی نمود.
انواع حافظه های پرکاربرد
حافظه غیر دائمی
در این نوع از حافظه داده های ذخیره شده پس از قطع برق در حافظه باقی نمی ماند. به این دسته از حافظه ها به اصطلاح RAM گفته می شود. دو نوع رایج از این حافظه عبارت است از:
Static RAM یا SRAM
این نوع از حافظه ها با استفاده از ترانزیستور به عنوان کلید ساخته می شود. مزیت این نوع از حافظه سرعت بالا و عیب آن ظرفیت های کم در مقایسه با حافظه های DRAM می باشد. از جمله کاربردهای این نوع از حافظه ها در حافظه کش CPU ها می باشد که نیاز به سرعت بالا می باشد. شکل زیر یک نمونه از این حافظه را نشان می دهد.
انواع حافظه های پرکاربرد
Dynamic RAM یا DRAM
این نوع از حافظه ها با استفاده از ظرفیت خازنی ترانزیستورها ساخته می شود. مزیت این نوع از حافظه ظرفیت های بالا در مقایسه با حافظه های SRAM و عیب آن سرعت پایین آن و نیاز به refresh یا تجدید داده در آن می باشد. (همان طور که می دانید خازن پس از مدتی دشارژ می شود و برای باقی ماندن بار در آن باید مجددا شارژ شود). از معروف ترین این نوع از حافظه ها نوع SDRAM می باشد.
این آموزش نحوه اتصال SDRAM خارجی با STM32 را پوشش می دهد. اکثر بردهای STM32 که به همراه SDRAM از قبل متصل هستند، نام قطعه آن ها MT48LC4M32B2B5 سازنده شرکت Micron هستند. بنابراین این آموزش رابط این SDRAM خاص را پوشش می دهد.
SDRAM ها بیشتر زمانی استفاده می شوند که نیاز به بافرهای بزرگ باشد، به عنوان مثال هنگام استفاده از نمایشگرLCD در اینجا ما باید بافر فریم را ذخیره کنیم که اندازه آن معمولاً چند صد کیلوبایت است. ذخیره چنین بافر بزرگی در رم داخلی برای برخی از میکروکنترلرها امکان پذیر نیست و به همین دلیل است که از SDRAM خارجی برای ذخیره سازی استفاده می کنیم.